tiistai 31. toukokuuta 2011

Äidin karpalokiisseli ja jäätelö


Äidin karpalokiisseli
2 dl karpaloita
4 dl vettä
n. 1 dl sokeria
2,5 - 3 rkl perunajauhoja
n. 0,5 dl karpaloita

1. Surauta karpalot hienoksi soseeksi sauvasekoittimella tai vastaavalla.
2. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Maista makeus ja väkevyys lisää tarvittaessa jompaa kumpaa. Sekoita joukkoon myös perunajauhot.
3. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita joukkoon kokonaiset karpalot. Kaada laakean kulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa haaleana kevytranskankerman - tai jäätelön kanssa. Voit valmistaa kiisselin myös sopivaan voimakkuuteen laimennetusta karpalomehusta.

Rakkautta.


1 kommentti:

  1. Oi...ihanan kesäistä! Nämä parin päivän helteet on saanut meidän perheen jäätelöaltaalle monta kertaa, mutta tuo kiisseli yhdistelmä kuulostaa ihanalta!Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kommentit lämmittävät sydäntä!