Piparkakkupallot ja suklaapallot:
200 g piparkakkuja / Domino-keksejä
5 rkl appelsiini tuorejuustoa / Philadelphia tuorejuustoa
300 g valkosuklaata / tummaa suklaata
(nonparelleja, kookoshiutaleita)
17 tikkaritikkua tai cocktailtikkua , määrä riippuu siitä minkä kokoisia teet palloista.
5 rkl appelsiini tuorejuustoa / Philadelphia tuorejuustoa
300 g valkosuklaata / tummaa suklaata
(nonparelleja, kookoshiutaleita)
17 tikkaritikkua tai cocktailtikkua , määrä riippuu siitä minkä kokoisia teet palloista.
Murskaa keksit tasaiseksi muruksi. Lisää joukkoon viisi tasaista ruokalusikallista tuorejuustoa ja sekoita massa tasaiseksi. Massan tulee olla sellaista, että siitä saa käsin puristeltua/pyöriteltyä palloja, joten lisää tuorejuustoa tarvittaessa. Nostele valmiit pallot leivinpaperin päälle.
Sulata muutama pala valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Kasta tikkujen toinen pää hieman valkosuklaaseen ja työnnä piparipallon sisään. Kun kaikissa palloissa on tikut valmiina, nosta pallot jääkaappiin ainakin 15 minuutin ajaksi.
Sulata loppu valkosuklaa ja upota piparkakkupallot yksitellen valkosuklaaseen ja koristele nonparelleilla tai kookoshiutaleilla. Laita valmiit pallot takaisin leivinpaperin päälle ja kun kaikki ovat valmiita, laita pallot takaisin jääkaappiin jähmettymään. Säilytä piparkakkupalloja jääkaapissa.
Tikkaritikkuja saa ostettua ainakin Confetista ja Kodin ykkösestä.
Piparipopsien ohje on pullahiiren blogista ja suklaa versio on siskoni oma keksimä resepti. Aivan ihania, suosittelen kokeilemaan!
Kaikkea hyvää vuoden aloitukseen!
Kauniita ja hauska idea juhlatarjoiluksi!
VastaaPoista