Muhkea mustikkapiirakka
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
...tai valmis takinapohja, esim. Sunnuntai-muropohja!
Täyte:
2 dl creme fraicea
1 muna
0,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
paljon mustikoita
2 dl creme fraicea
1 muna
0,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
paljon mustikoita
Muropohja: Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää rasva nokareina ja sekoita käsin kunnes jauhot ja rasva muuttuvat muruiksi. Lisää muruseokseen sokeri ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuokaan.
Täyte: Sekoita creme fraiceen kaikki muut ainekset ja lisää mustikat pohjan päälle.
Kaada täyte mustikoiden
päälle ja paista piiras kypsäksi 200 º uunissa keskitasolla n. 25 minuuttia.
Pannunalusta on kakkosanoppini käsialaa. Alusta on tehty niin, että pullonkorkkien päälle on virkattu päälliset ja lopuksi pyörylät on ommeltu yhteen. Alusta on superkäytännöllinen ja vielä mielestäni tosi kaunis!
Hyvää loppuviikkoa toivottaa,
Kuinka joku keksiikin tehdä tuollaista, hieno idea. Omat taidot kun ei riitä niin täytyy tyytyä ihasteluun :) .
VastaaPoistaPiirakan tuoksun voi melkein haistaa...nam! Hauska pannunalusta.
VastaaPoista