lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pääsiäispuparit ;)


Muotit Clas Ohlsenilta (5,99e)





Satumaan pääsiäispuparit = pääsiäispiparit

125 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja


Vaahdota voi ja sokeri, lisää vaahtoon muna ja vaniljasokeri. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa taikina sileäksi ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin. Uuni 180 asteeseen ja paista 10-15 min. Anna jäähtyä ennen koristelua.


Kuorrute eli pikeeri tehdään näin:
Erottele kananmunan valkuainen ja lorauta siitä noin puolet kulhoon ja lisää tomusokeria aluksi n. 1 dl. Vatkaa ja katso kuinka paksua siitä haluat. Valkuaista voi lisätä jos tulee liian paksua ja tomusokeria puolestaan jos tulee liian ohutta. Paksumpaa tarvitaan kun tehdään kekseille esim. reunoja, mutta ohuempaa/juoksevampaa sitten taas kuorruttamiseen. 

Jos haluat, voit lisätä mauksi pari tippaa sitruunamehua pikeerin joukkoon. Elintarvikeväreillä saa kuorrutteeseen erilaisia värejä ja niitä voi sekoitella keskenään. Pikeeri ei kuivu ihan hetkessä, joten ihan rauhassa ehtii koristella. Kuorrute säilyy myös jääkaapissa pursotinpussissa muutaman päivän, eli voi jatkaa koristelua myöhemmin. 

Hyvää pääsiäisen odotusta!




6 kommenttia:

Kommentit lämmittävät sydäntä!