perjantai 24. toukokuuta 2013

Rukiiset karjalanpiirakat ja sunnuntainen pihakahvila&kirppis

Leivoimme siskon kanssa karjanlanpiirakat sunnuntaiseen pihakahvila&kirppiksellemme. Meidän piirakat menevät vielä pakkasen kautta, mutta alla ohje jos vaikka viikonloppuna on tekemisen puutetta ja tekee mieli takuuvarmaa herkkua! 

Laitan tähän mainoksemme, jos joku vaikka innostuu sunnutairetkelle. Tarjolla tulee myös olemaan mm. cup cakeja, pullaa ja herkullista omenapiirakkaa. Tervetuloa kahville (Pohjolankatu 34-36, 00610 Käpylä, Helsinki)!






Karjalanpiirakat
(
noin 20 piirakkaa)
Taikina

3 dl vettä

4 dl ruisjauhoja

1 desilitra vehnäjauhoja (lisää 1/2 dl, jos taikina jää kovin löysäksi)

1 tl suolaa
varaa riittävästi ruis- ja vehnäjauhoja kaulimiseen

Riisipuuro

2 dl vettä

2 dl puuroriisiä

1 litra kevytmaitoa

nokare voita
suolaa

1 kananmuna
voita ja vettä voiteluun

Keitä ihan ensimmäiseksi puuro: Kiehauta ensin vesi kattilassa, lisää puuroriisi. Keitä ensin noin viisi minuuttia. Lisää maito ja nokare voita. Hauduttele kypsäksi noin tunnnin ajan. Mausta suolalla ja anna jäähtyä kunnolla. Lisää jäähtyneen puuron sekaan kananmuna.

Tee sitten taikina: Vaivaa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta tasainen tanko. Leikkaa noin sormenlevyisiä palasia ja kauli ne letuiksi. Nosta kuoren päälle puuroa, rypytä piirakoiksi ja paista piirakat 275-300 asteessa kypsiksi (noin 10 minuuttia). Voitele maito-voiseoksella tai vesi-voiseoksella.

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Itsetehtyjä karjalanpiirakoita ei voita mikään. Voisi sanoa että ovat vaivansa väärti :) . Tästäpä lähti ajatus tyttären rippijuhla pöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, ei se loppujenlopuksi niin kauhea homma ole, varsinkin jos tekee kaverin kanssa kimpassa! Tosiaan ovat vaivansa väärti ja kaikkein parhaita piirakat ovat uunituoreina.

      Poista

Kommentit lämmittävät sydäntä!