keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulupuuroa ja oma pikku piparkakkutehdas


Tässä linjastossa valmistuu harvase päivä jos jonkinlaisia piparkakkutuotoksia ja kaikenlaisilla kokoonpanoilla ...:) On omat lapset, naapurin lapset, sisko (niin kuin aina) ja serkkupojat työn touhussa. Tässä tuotantovauhdissa on suositeltavaa käyttää valmistaikinaa apuna, muutoin urakasta ei ehkä selviä. Valmiskuorrutteen kanssa menee usein suttuiluksi, joten siihen suosittelen omatekeää. Sepustimme siskon kanssa alle käyttämämme ohjeistuksen.Pikeerin eli kuorrutteen teko

Netissä on paljon erilaisia ohjeita, tai oikeastaan sama ohje, mutta eri mittasuhteilla. Helpoin on kuitenkin tehdä se vain näppituntumalla niin että ottaa 1 kananmunan valkuaisen ja lorauttaa siitä noin puolet kulhoon ja perään tomusokeria aluksi n. 1 dl . Vatkaa ja katso kuinka paksua siitä haluat. Valkuaista voi lisätä jos tulee liian paksua ja tomusokeria jos tulee liian ohutta. Paksua tarvitaan kun tehdään kekseille esim. reunoja tai piparkakkutaloon koriseita, mutta ohuempaa/juoksevampaa sitten taas päällystämiseen. (reunojen sisälle)

Mitä kauemmin vatkaa, sen valkoisempaa pikeeristä tulee. Kuohkeampaa pikeeriä saa kun ensin vatkaa valkuaista vaahdoksi ja lisää sitten vasta tomusokerin.

Jos haluaa, voi lisätä mauksi pari tippaa sitruunamehua pikeerin joukkoon. Esim. pasta-väreillä saa erilaisia värejä ja niitä voi sekoitella keskenään. Pikeeri ei kuivu ihan hetkessä, joten ihan rauhassa voi koristella. Kuorrute säilyy myös jääkaapissa pursotinpussissa muutaman päivän, eli voi jatkaa koristelua myöhemmin.

Jouluntuoksua ja hyvää mieltä,
4 kommenttia:

 1. Mistä olet löytänyt työkalumuotteja? Aivan ihania. Confetissa kävin katsomassa, mutta ei ollut. Löytyi junia, lentokoneita ja muita poikamaisia juttuja mutta ei työkaluja. Kerro vinkki!

  VastaaPoista
 2. Työkalut tehtiin vapaalla kädellä kun muotteja ei löydy mistään!

  VastaaPoista
 3. Oi, hienoja ovat. Täytyy kokeilla, omat pojat tykästyvät taatusti.

  VastaaPoista
 4. Nyt täytyy kommenttia laittaa (yleensä laiska kommentoimaan kun olen ) , mutta kyllä on hienot työkalu piparit. Joulukuussa syntyneen pojan synttärimenuseen päätyvät. Hyvää joulun odotusta sinulle! (tuo piparitalo myös....oih!)

  VastaaPoista

Kommentit lämmittävät sydäntä!