lauantai 29. syyskuuta 2012

Gluteeniton herkkupiirakka



Tein rakkaalle ystävälleni gluteenittoman ja laktoosittoman mustikkapiirakan, jossa ei huomannut mitään eroa tavalliseen pohjaan! Hellyyttävä piirakkavuoka lähti mukaan Sokoksen 3+1 -päiviltä. Vuoka on uunin ja astianpesukoneen kestävä ja sopii sellaisenaan tarjoiluastiaksi!

Piirakan teet näin:

Pohjaan
200 gr margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
6 dl gluteenittomia jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria

Täytteeseen
paljon mustikoita, omenoita tms.
1 kermaviili
1 muna
sopivasti vaniliinisokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja lopuksi munat. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Sekoita täyteaineet yhteen ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarjoile hieman jäähtyneenä ja nauti!

Hyvää viikonloppua kaikille täällä piipahtajille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät sydäntä!