lauantai 12. helmikuuta 2011

Täysjyväsämpylät

Kokeilin sairaspäivän piristykseksi ja lapsille yllätykseksi aika kivaa reseptiä! Terveellisemmäksi leipä ei tästä enää paljoa voi mennä, silti maku ja koostumus olivat kohdillaan :)



5 dl vettä
50g hiiva
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
250 g maitorahkaa
2 dl rusinoita (en laittanut)
1 l täysjyväjauhoja
pari dl vehnäjauhoja

Ohjeen löysin täysjyväjauhopussin kyljestä (Riihipuodin luomu, lisäaineeton, täysjyvävehnäjauho)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita muut aineet ja alusta taikina hyvin. Anna kohota noin puolituntia. Taikina on löysähköä joten kannattaa kastaa kädet veteen, ottaa taikinaa sopiva määrä käsien väliin ja pyörittää sämpylät suoraan pellille kohoamaan vielä toviksi (n. 30min).

Paista 225 asteessa noin 20 minuttia. Tarjoa lämpiminä voin kera, parhausseurassa ja nauti <3

1 kommentti:

Kommentit lämmittävät sydäntä!