sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Grahamsämpylät kiireettömään aamuun



Grahamsämpylät kiireettömään aamuun:

5 dl vettä
50g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3/4 dl siirappia tai pari rkl sokeria
n. 7 dl vehnajauhoja (itse käytän karkeita)
2 dl kaurahiutaleita
4 dl grahamjauhoja
1/2 dl öljyä

Vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi ja liuotetaan siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen sekaan ja huomioi, että vesi saa silloin olla aavistuksen lämpimämpää (n. 42 astetta). Sekoita kuivat aineet joukkoon ja alusta taikina hyvin. Lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa vedottomatta paikassa liinan alla n. 30 min ja leivo sämpylöiksi (tai vaikka minipatongeiksi niinkuin meidän pojat osittain tekivät). Anna kohota vielä hetki pellillä ennen uuniin laittamista. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Tarjoa lämpimänä merisuolavoin kera ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Tuoksu taitaa tulla kuvasta läpi tänne asti....Nam!

    VastaaPoista
  2. Minähän sain näitä maistaa ja nyt vast älysin miks oli niin hyviä! Toi siirappi! Mulle ihan uus juttu!

    VastaaPoista
  3. <3 ja merisuolavoi kruunaa kyllä makunautinnon!

    VastaaPoista

Kommentit lämmittävät sydäntä!