Grahamleipä:
3 dl vettä
50 g hiivaa
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
3/4 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
3 dl grahamjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
50 g margariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, siirappi, suola, grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänmallisiksi leiviksi. Pistele leivät haarukalla ja kohota liinan alla muhkeiksi. Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita jos haluat.
Paista leivät 200 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputettaessa.
Nauti hyvässä seurassa suoraan uunista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit lämmittävät sydäntä!